PTC met genodigden bij intocht SAIL 2015

 • Intocht SAIL 2015 samen met PTC 

 • PTC met genodigden bij intocht SAIL 2015

  Intocht SAIL 2015 samen met PTC 
  lees meer

 • Congres: Binnenvaart van groen naar groener

   Op 4 november 2014 hebben ruim 90 genodigden het symposium over vergroening van de binnenvaart bijgewoond.Waarom ? Samen met genodigden uit de industrie, sectorvertegenwoordiging, overheid (Europees en Nederlands) en techniek willen we een vliegende start maken met de vergroeningsagenda.De sector wil vergroenen maar moet daarbij een enorme fi
  lees meer

 • Waarom u voor vervoer over water gaat kiezen

  PTC de organisatieDe PTC is opgericht op 7 januari 1994. Wij zijn een coöperatie van individuele binnenvaartschippers. Deze zijn door de krachten te bundelen in staat gebleken een compleet pakket logistieke diensten aan te bieden en uit te voeren. De vervoersgarantie wordt fysiek gegeven door de leden die met hun schepen bij de coöperatie aa
  lees meer

 • Tata Steel genomineerd voor de Blue Road Award 2015

  De genomineerden voor bestaande binnenvaartverlader zijn:ScaniaTata SteelBavariaLees hieronder meer over de redenen van de nominatie:Tata SteelTata Steel maakt al jaren gebruik van de binnenvaart voor de aan en afvoer van goederen. Zo worden op de locatie in IJmuiden jaarlijks miljoenen tonnen staal in de vorm van rollen (coils) over water afgevoer
  lees meer

 • De Particuliere Transport Coöperatie (PTC) heeft een bijzonder transport uitgevoerd voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Binnenvaartschip ms Esperanza vervoerde twee grote cementsilo’s van Dordrecht naar het sluiseiland. Niet via het Amsterdam-Rijnkanaal maar dwars door Amsterdam.
  lees meer

 • “Binnenvaart geholpen met Europa-brede erkenning van haar beroepskwalificaties”

  Het Europees Parlement heeft 13 november nieuwe wetgeving goedgekeurd die gaat over de erkenning van beroepskwalificaties van werknemers in de binnenvaart.“Goed nieuws voor een sector die kampt met flinke personeelstekorten en te weinig arbeidsmobiliteit op de Europese markt,”aldus Wim van de Camp, transportwoordvoerder voor het CDA in het Europees Parlement.
  lees meer

 • Record: ineens 13 procent meer containers met binnenvaartschip over Rijn naar Bazel

  In september dit jaar zagen de containerterminals in Bazel hun overslag naar recordhoogte schieten. De Schweizerische Rheinhäfen noteerden een nieuw maandrecord van 14.645 teu. Dat is 13 procent meer dan het vorige record van augustus 2016 (12.989 teu).JUDITH STALPERS
  lees meer

 • Tweede vaartuig voor DeWaterbus in Antwerpen

  Het wordt drukker op de Schelde: er komt vanaf 11 november een tweede vaartuig voor DeWaterbus bij in de haven van Antwerpen. Deze meert af in Hemiksem en Kruibeke.
  lees meer

 • Actieplan Antwerpen voor efficiëntere afhandeling van containerbinnenvaart

  De Antwerpse havengemeenschap heeft een actieplan gereed, waarmee het de afhandeling van de containerbinnenvaart in de haven efficiënter wil laten verlopen. Er komt onder meer een havenbreed data-uitwisselingsplatform.
  lees meer

 • Afvalvervoer per schip concurrerend met wegtransport door slimme laadmethode

  Afval- en energiebedrijf HVC en Rijkswaterstaat starten een gezamenlijke proef met een innovatieve laadmethode om afval gemakkelijker over water te kunnen verschepen. De proef moet aantonen dat duurzaam vervoer van afval over water kan concurreren met vervoer over weg.
  lees meer

 • Vervolg sloopwerkzaamheden oude Botlekbrug

  Rijkswaterstaat gaat in het weekend van 11 november verder met de sloop van de oude Botlekbrug. Daardoor is de Oude Maas gestemd voor scheepvaartverkeer. Begin volgend jaar is de sloop zo ver dat de oostelijke doorvaart van de Nieuwe Botlekbrug gebruikt kan worden en schepen van beide kanten tegelijk de brug kunnen passeren.
  lees meer

 • Boek en monument voor De Biesbosch

  Dit jaar is het een eeuw geleden dat de machinefabriek De Biesbosch werd opgericht. Later is deze uitgegroeid tot de grootste scheepswerf in het gebied, waar nu de nieuwe Dordtse wijk Stadswerven in wording is.
  lees meer

Promotiefilm van PTC opgeleverd