PTC met genodigden bij intocht SAIL 2015

 • Intocht SAIL 2015 samen met PTC 

 • PTC met genodigden bij intocht SAIL 2015

  Intocht SAIL 2015 samen met PTC 
  lees meer

 • Congres: Binnenvaart van groen naar groener

   Op 4 november 2014 hebben ruim 90 genodigden het symposium over vergroening van de binnenvaart bijgewoond.Waarom ? Samen met genodigden uit de industrie, sectorvertegenwoordiging, overheid (Europees en Nederlands) en techniek willen we een vliegende start maken met de vergroeningsagenda.De sector wil vergroenen maar moet daarbij een enorme fi
  lees meer

 • Waarom u voor vervoer over water gaat kiezen

  PTC de organisatieDe PTC is opgericht op 7 januari 1994. Wij zijn een coöperatie van individuele binnenvaartschippers. Deze zijn door de krachten te bundelen in staat gebleken een compleet pakket logistieke diensten aan te bieden en uit te voeren. De vervoersgarantie wordt fysiek gegeven door de leden die met hun schepen bij de coöperatie aa
  lees meer

 • Tata Steel genomineerd voor de Blue Road Award 2015

  De genomineerden voor bestaande binnenvaartverlader zijn:ScaniaTata SteelBavariaLees hieronder meer over de redenen van de nominatie:Tata SteelTata Steel maakt al jaren gebruik van de binnenvaart voor de aan en afvoer van goederen. Zo worden op de locatie in IJmuiden jaarlijks miljoenen tonnen staal in de vorm van rollen (coils) over water afgevoer
  lees meer

 • De Particuliere Transport Coöperatie (PTC) heeft een bijzonder transport uitgevoerd voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Binnenvaartschip ms Esperanza vervoerde twee grote cementsilo’s van Dordrecht naar het sluiseiland. Niet via het Amsterdam-Rijnkanaal maar dwars door Amsterdam.
  lees meer

 • ‘Doorvaarttijd Groninger bruggen wijzigt nauwelijks’

  Ook na 2022 blijft er voor passerende schepen voldoende tijd over, om de (spoor-)bruggen bij het Noord-Willemskanaal bij het NS-hoofdstation in Groningen te passeren. Dit blijkt uit nader onderzoek van ProRail, de provincie Groningen en gemeente Groningen naar de openingstijden. De spoorbrug over het Noord-Willemskanaal kan met de dienstregeling voor 2023 twee keer per uur netto 6,5 minuten open–ongeveer even lang als nu.
  lees meer

 • ‘Energize’thema Wereldhavendagen 2018

  Een duurzame haven die zelf ook energie oplevert, is onder de titel‘Energize!’het nieuwe thema van de Wereldhavendagen 2018.
  lees meer

 • OM schenkt drugsschip aan STC-opleiding

  Het Openbaar Ministerie heeft een in beslag genomen drugsschip geschonken aan het Scheepvaart en Transport College (STC). Het is voor het eerst dat het OM in beslag genomen goederen een maatschappelijke bestemming geeft.
  lees meer

 • Uitbreiding haven Wanssum gaat van start

  De geplande uitbreiding van de haven in Wanssum met tegelijk de aanleg van een nieuw bedrijventerrein kan van start. De papieren zijn officieel ondertekend door provincie Limburg, gemeente Venray en Exclusief Project BV en Havenbedrijf Rotterdam.
  lees meer

 • Akkoord over nieuwe buitendijkse containerterminal Bergen op Zoom

  Markiezaat Container Terminal bv (MCT) heeft een akkoord bereikt met de gemeente Bergen op Zoom over een nieuwe buitendijkse containerterminal. Ten noorden van de Burgemeester Peterssluis zal het bedrijf een terrein van 25.830 vierkante meter aankopen voor een bedrag van 1,1 miljoen euro. De voor tientallen miljoenen euro’s te bouwen terminal wordt in 2019 in gebruik genomen.
  lees meer

 • Hefbruggen Boskoop en Waddinxveen op afstand bediend

  De bediening van de hefbruggen in Boskoop en Waddinxveen wordt binnenkort weer op afstand gedaan. Er zijn extra veiligheidsmaateregelen genomen om de kans op aanvaringen bij de bruggen verder te verkleinen. De hefbruggen zijn de eerste in Nederland die automatisch bestuurd worden.
  lees meer

 • Onthulling eerste geprinte scheepsschroef

  De eerste 3D-geprinte scheepsschroef ter wereld, de zogenoemde WAAMpeller, krijgt donderdagochtend 30 november een officiële onthulling.
  lees meer

 • Havenbedrijf steekt geld in data-platform

  Het Havenbedrijf Antwerpen en FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) stappen samen in het haven-dataplatform NxtPort. De inbreng van beide partners gebeurt zowel in de vorm van kapitaal als met een achtergestelde lening en bedraagt in totaal 5,25 miljoen euro (Havenbedrijf voor 75 procent).
  lees meer

 • Vervoerders, binnenhavens vragen actie EU

  Tijdens een zogeheten 'high-level'-event, op woensdag 15 november in Straatsburg, hebben de Europese Inland Waterway Transportorganisaties (IWT) en de Europese havensector aangedrongen op een 'ambitieus politiek actieplan' voor de binnenvaart en op continuïteit in de Europese financiering van de waterwegen in de EU. Zij deden dat in een gezamenlijke verklaring waarin zij hun visie bekendmaakten over maatregelen voor de periode tot 2030.JAN SCHILS
  lees meer

Promotiefilm van PTC opgeleverd