PTC met genodigden bij intocht SAIL 2015

 • Intocht SAIL 2015 samen met PTC 

 • Congres: Binnenvaart van groen naar groener

   Op 4 november 2014 hebben ruim 90 genodigden het symposium over vergroening van de binnenvaart bijgewoond.Waarom ? Samen met genodigden uit de industrie, sectorvertegenwoordiging, overheid (Europees en Nederlands) en techniek willen we een vliegende start maken met de vergroeningsagenda.De sector wil vergroenen maar moet daarbij een enorme fi
  lees meer

 • Waarom u voor vervoer over water gaat kiezen

  PTC de organisatieDe PTC is opgericht op 7 januari 1994. Wij zijn een coöperatie van individuele binnenvaartschippers. Deze zijn door de krachten te bundelen in staat gebleken een compleet pakket logistieke diensten aan te bieden en uit te voeren. De vervoersgarantie wordt fysiek gegeven door de leden die met hun schepen bij de coöperatie aa
  lees meer

 • Tata Steel genomineerd voor de Blue Road Award 2015

  De genomineerden voor bestaande binnenvaartverlader zijn:ScaniaTata SteelBavariaLees hieronder meer over de redenen van de nominatie:Tata SteelTata Steel maakt al jaren gebruik van de binnenvaart voor de aan en afvoer van goederen. Zo worden op de locatie in IJmuiden jaarlijks miljoenen tonnen staal in de vorm van rollen (coils) over water afgevoer
  lees meer

 • De Particuliere Transport Coöperatie (PTC) heeft een bijzonder transport uitgevoerd voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden. Binnenvaartschip ms Esperanza vervoerde twee grote cementsilo’s van Dordrecht naar het sluiseiland. Niet via het Amsterdam-Rijnkanaal maar dwars door Amsterdam.
  lees meer

 • Scheepsbouw doorstaat wereldwijde crisis

  De wereldwijde scheepsbouw en -reparatie zit sinds eind 2015 in een zware crisis. In deze sombere omgeving hebben de innovatieve Nederlandse scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers zich in 2016 kranig geweerd. Dat heeft brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology vanmiddag bekend gemaakt.
  lees meer

 • Defecte kleine sluis Yvoz-Ramet weer open na 70 uur stremming

  De kleine sluis van Yvoz-Ramet op de Maas is weer open voor het binnenvaartverkeer. De sluis was sedert begin deze week buiten werking, nadat bij onderhoudswerken een van de sluisdeuren was beschadigd. Aanvankelijk meldde‘Waalse Waterwegen’dat het scheepvaartverkeer op zijn vroegst weer zaterdag in de loop van de dag gebruik zou kunnen maken van deze sluis, maar de herstelwerkzaamheden schoten sneller op dan verwacht.
  lees meer

 • Binnenvaart helpt bouwsector verder verduurzamen

  Woensdagmiddag 17 mei is aan de Vaartkom in Leuven voor het eerst een binnenschip met bouwmaterialen binnengelopen waarvoor, als het om vervoer over de weg zou zijn gegaan, 22 vrachtwagens nodig zouden zijn geweest. De bouwmaterialen waren bestemd voor de bouwsite van het project SKY One aan de Vaartkom, waarbij behalve projectontwikkelaar Dyls ook nog het Duitse bedrijf Wienerberger (fabrikant van keramische bouwmaterialen), leverancier AndréCelis van bouwmaterialen en de Vlaamse Waterweg betrokken zijn. Het project wordt door de deelnemende partners een succesvol voorbeeld genoemd van de manier waarop de bouwsector verder kan verduurzamen.Jan Schils
  lees meer

 • 'Europa' akkoord met licht aangepaste wet-Major

  De Europese Commissie heeft vandaag, woensdag 17 mei, haar gerechtelijke (inbreuk)procedure tegen de Belgische wetgeving op de havenarbeid, die zij in maart 2014 opstartte en die tot grote opschudding en felle kritiek op Europa aanleiding gaf, stopgezet. Het gaat om de zogeheten wet-Major, die bepaalde beperkingen oplegde aan havenarbeid in Antwerpen. De belangrijkste beperking was dat havenbedrijven alleen havenarbeiders (dokwerkers) in dienst mochten nemen, die tot een bepaalde pool van arbeiders behoorden en niet van elders personeel mochten aantrekken. Volgens de Commissie betekende dat een duidelijk geval van discriminatie op de arbeidsmarkt ten gunste van een bepaalde groep werknemers.Jan Schils
  lees meer

 • Damen beproeft geprinte scheepsschroef

  Damen Schipyards Group stapt in de ontwikkeling van een 3D-geprinte scheepsschroef, de zogenoemde WAAMpeller. De Gorinchemse scheepsbouwer gaat daarvoor een samenwerking aan met het Rotterdamse RAMLAB, Promarin, Autodesk en Bureau Veritas.
  lees meer

 • Sluizen Yvoz-Ramet volledig uitgeschakeld

  Het sluizencomplex op de Maas bij Yvoz-Ramet in Walloniëligt momenteel volledig plat. Er kan geen binnenschip meer door. Aan de oude kleinere sluis startten begin deze week onderhoudswerken, waarbij een van de sluisdeuren defect raakte. Ook elders raakte de oude sluis tijdens de klus licht beschadigd. Daardoor zal deze sluis zeer waarschijnlijk pas aanstaande zaterdag weer kunnen functioneren. Momenteel liggen er 30 tot 40 schepen te wachten op doorvaart.JAN SCHILS
  lees meer

 • Karteltest voor havenondernemers

  Verboden kartelvorming is nog altijd een gangbare praktijk in de Nederlandse havens. Om daar verandering in te brengen, biedt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op de eigen website een online‘Karteltest Haven’aan.
  lees meer

 • Helft binnenschippers ziet criminaliteit

  Bijna de helft van de Nederlandse binnenschippers komt tijdens hun werk in aanraking met criminaliteit. Dat blijkt uit een enquête van de Zeehavenpolitie Rotterdam onder bezoekers van de vorige week gehouden schippersbeurs Maritime Industry in Gorinchem.
  lees meer

 • Eerste lichting gediplomeerde bevrachters

  Na anderhalf jaar studeren heeft de eerste groep bevrachters de opleiding Bevrachter Binnenvaart afgerond op HBO-propedeuseniveau.
  lees meer

 • Havenbedrijf Rotterdam lanceert‘Navigate’routeplanner

  Het Havenbedrijf Rotterdam heeft tijdens de vakbeurs Transport Logistic München de bètaversie van de online tool‘Navigate’gelanceerd. Hierin zijn de deepsea en shortsea schema’s met 550 havens wereldwijd en de rail- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en ruim 150 Europese inland terminals opgenomen.“Navigate biedt daarmee de meest complete routeplanner in zijn soort en maakt het mogelijk om in een paar muisklikken een efficiënte route van A naar B via Rotterdam te vinden”, aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk&Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam.
  lees meer

 • Containerterminal RWG komt met‘barge barometer’voor afhandeling binnenvaart

  Containerterminal RWG in Rotterdam introduceert een barge-barometer, waarop operators de verwachte drukte kunnen aflezen. Deze‘barometer’moet de informatievoorziening richting de binnenvaart verteren. Het instrument stelt de containerbevrachters in staat om hun eigen logistieke planning te verbeteren.
  lees meer

Promotiefilm van PTC opgeleverd